Norge må øke straffene for dyremishandling

«Hvordan vi mennesker behandler dyr sier faktisk det meste om hvordan vi er som mennesker. Jeg mener derfor at straffene for dyremishandling i må økes kraftig, og at tiden er overmoden for å få på plass et nasjonalt dyrepoliti i Norge,» sier politisk nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe.  

Han viser til at det den siste uken igjen har dukket  opp flere saker der mennesker på det groveste mishandler og piner dyr. En videodokumentasjon som ble offentliggjort mandag den 4.desember som Mattilsynet har gjort hos slaktegrisbønder i Rogaland, er rystende.

En gris drar seg fram med forbena, for bakparten er nesten helt lam. En svært sjuk gris ligger i en binge sammen med mange andre griser. Vi ser en overfylt grisebinge med skitne dyr, der grisene kjemper for å holde hodet hevet. Dette er etter min mening grovt mislighold av dyr av personer som aldri i utgangspunktet skulle hatt lov til å ha dyr.

Dette kommer etter det nylig ble funnet over 100 døde griser hos en bonde i Time. Bonden er heldigvis anmeldt til politiet for brudd på dyrevelferdsloven, og politiet er nå i full gang med etterforskingen. Jeg glemmer heller ikke kaldblodige mordet på den fine islandshoppen Toa der veterinærinstituttet konkluderte med at hesten fortsatt var i live da øret av ble skåret av på beite i slutten av oktober.