Ønsker Israel til lykke med naturgassprosjekt

Israel planlegger verdens største undersjøiske gassledning. Det ambisiøse prosjektet vil binde Israel sammen med Hellas og Kypros og muligens Italia. Det er beregnet til å koste mellom 50-60 milliarder kroner. Håpet er at første gassleveranse til Europa skal være klar innen 2025. Prosjektet skal presenteres på G-7 møtet på Cicilia i Italia i mai 2017, ifølge Jerusalem Post. Det liker Israel-vennen Jorunn Aaselle Olsen.

Aaselle Olsen er leder for Demokratene i Vennesla og varamedlem til Demokratenes sentralstyre. Hun er en ivrig Israel-venn, og er glad for at Israel nå er i ferd med å bli en eksportør av naturgass. Dessuten er hun enig med den israelske energiministeren Yuval Steinitz som mener at det er miljømessig positivt a bruke naturgass fremfor kull.

På en nylig avholdt pressekonferanse sa energiministeren at dette er begynnelsen på ett fantastisk vennskap mellom middelhavslandene Israel, Kypros, Italia og Hellas. «Som Israel-venn håper jeg dette blir virkelighet. Lykke til Israel,» sier Jorunn Aaselle Olsen