Sinna på bompenger

«I dag fikk jeg ny melding i innboksen min, og jeg kjente jeg ble så sinna som bare en sørlending kan bli når jeg åpnet den. Ordene som kom ut av munnen min var skikkelig stygge: ” fy flaaaaaaade altså, nå må de jammen gi sæ!” (et sørlandsk kraftuttrykk) Jeg hadde fått ny faktura fra Kristiansand bomring,» skriver Mona Haug, varamedlem til sentralstyret i Demokratene i Norge. Hun fortsetter:

«Jeg bor litt utenfor sentrum og jobber i sentrum, min mor bor et par kommuner unna og ellers så ” farter jeg litt rundt” som de fleste av oss gjør. Man må jo leve! Det betyr at jeg bruker opp “bomringekvoten” min på halvannen til to måneder og hver regning er på litt over 2000 kr. Det blir sånn røfflig 16000 kroner i året. Penger jeg veldig gjerne kunne brukt på andre ting.

Joda, jeg har råd til dette, det er ikke det om å gjøre. Det er bare så irriterende. Jeg ser på dette som en totalt unødvendig utgift, mer avgift til staten. Det er irriterende fordi jeg syntes jeg betaler nok nå. Jeg betaler min skatt med glede så lenge jeg ser at mine skattepenger går til å bygge opp landet, bedre sykehus, skoler, institusjoner og alt som går på vår velferd. Jeg ser ikke at dette skjer og derfor føler jeg meg lurt.

Når de startet opp med bompenger var det er midlertidig prosjekt, vi skulle få lov til å være med å finansiere et navngitt prosjekt. Greit nok, men når man ser at pengene som ble driftet inn på dette slett ikke ble brukt der det skulle brukes og bompengeprosjektet bare ble utsatt ” på ubestemt tid” får man en vond smak i munnen.

Så kommer FRP for snart 4 år siden og vinner valget på løftet om å fjerne alle bomringer. Hahaha jeg må jo nesten le, for er det et løfte som ikke har blitt innfridd er det nettopp det. Snakker om å bli lurt trillrundt. Nå har de fått inn den nette summen av 37 milliarder kroner på bomavgifter. Du søde tid så dumme vi var som gikk på den.

Nei folkens, nå er det på tide å tenke nytt og friskt! få vekk bindet for øyene, slutt å følg etter bjellesauen! Stå opp for dere selv, naboen, de svake, de sterke! Stå opp for landet! Vi i Demokratene vet at det er fullt mulig å finansiere nye veier og andre veirelaterte prosjekter på en sunn og fornuftig måte som ikke går på bekostning av folket.»