Åpne grenser, Schengen og EØS-avtalen ødelegger Norge

«Viste du at personer med statsborgerskap fra tidligere østeuropeiske land er fremdeles i 2018 er på norgesturne med tiggerbørser og biler fullpakket med tyvegods. Det er helt klart et direkte resultat av Schengen og EØS-avtalen. På samme måten som det er et resultat at utenlandske firma kan underby norske arbeidere med sin billige arbeidskraft som oftest er svart – selv om folket vil male hvit,» sier Demokratenes politiske nestleder, tidligere stortingsrepresentant Vidar Klepp.

«Faktum er at personer fra Europa slipper inn i Norge uten problemer gjennom grensekontrollene til schengen-området så lenge de har gyldig pass. I Norge kan de være i flere måneder, så lenge de hevder å være her for å lete og søke etter jobber,» forklarer han.

«Det er ganske utrolig at Fremskrittspartiet, som jo stemte for at Norge skulle slutte seg til EØS-avtalen, kan ha noen som helst troverdighet når de hevder at de er negative til en fri arbeidsinnvandring, og ønsker å bekjempe kriminalitet, når de samtidig åpner grensene som vide låvedører for nesten alle mennesker som er bosatt i Europa, øst som vest, fattige land så vel som rike land,» mener Kleppe.

«Grunnet konsekvensene av Schengen og EØS-avtalen trenger derfor det norske folk og Norge en snarlig folkeavstemning gjerne samtidig med kommune og fylkestingsvalget i september 2019 – om folket ønsket de åpne grensers politikk gjennom EØS-avtalen slik som stortinget inkludert Fremskrittspartiet stortingsgruppe – minus meg og Karl Sørmo – dessverre stemte for og vedtok 130 mot 35 stemmer den 16. oktober 1992. Trist, men sant,» legger han til.