Har Søreide kroppsvisitert de «ubevæpnede demonstrantene»?

Siden slutten av mars er over 150 palestinere blitt skutt og drept på Gazastripen av israelske soldater. De fleste av dem var ubevæpnede demonstranter, blant dem også barn, skriver NTB i en melding. Og den norske utenriksministeren, som ikke representerer SV eller Rødt, (det bare virker sånn) følger opp med å si at «Norge har vært og er helt tydelige overfor israelske myndigheter på at det er uakseptabelt å skyte med skarpt på ubevæpnede demonstranter».

“Det er interessant. Har utenriksministeren ransaket «demonstrantene» og sjekket at de ikke hadde kniver eller pistolen i baklommen,” spør Jan Simonsen, Demokratenes organisatoriske nestleder.

“Det vi vet er at flere tusen demonstranter oppholdt seg i nærheten av grensegjerdet mot Israel. Hundrevis av dem, mest ungdommer over 15 år (altså barn etter barnekonvensjonens og dermed også NTBs definisjon) angrep grensegjerdet med molotovcocktail og steiner, mens de tente fyr på bildekk for at de israelske soldatene ikke skulle ha utsikt over deres angrep mot gjerdet. Veldig fredelig,” konstaterer han.

“Hadde de nådd frem til gjerdet ville de klippet hull i det, og hundrevis av palestinere ville stormet mot åpningen og tatt seg inn i Israel, de fleste sannsynligvis terrorister fra Hamas, kanskje med både kniver og pistoler. Hvorav mange «barn». Hva ville da skjedd,” spør Simonsen, og legger til:

“Kanskje utenriksministeren burde stoppe opp og tenke seg litt om. Hvilke andre muligheter hadde de israelske soldatene til å stanse en slik katastrofe uten å skyte mot ulveflokken som beveget seg mot gjerdet, som for øvrig var grundig advart på forhånd? Som den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu sa på spørsmål fra en britisk journalist: «Har du et bedre forslag som kunne forhindret at gjerdet ble ødelagt, så vær så god: Vi vil følge det med det samme».”