Demokratenes leder med artikkel i Jerusalem Post

“På tide at Vesten følger Israels eksempel” er overskriften på en artikkeln lederen for Demokratene i Norge har fått på trykk i Jerusalem Post. Her kan du lese artikkelen på norsk:

“For snart et halvt år siden besøkte jeg Israel for første gang. Jeg ble stanset i passkontrollen, måtte vente på en sikkerhetsassistent, brakt til et eget rom og avhørt. Det var helt naturlig. I mitt norske pass stod navnet på min fødeby, en by i Iran. Jeg er kurder. Kontrollen viste at sikkerhetsrutinene fungerer. Det er nødvendig for en stat under angrep fra all verdens terrorister.

Jeg fortalte en høflig og hyggelig sikkerhetsassistent at jeg kom ti Norge med mine foreldre som ung gutt. De flyktet fra Iran etter at min fars bror var blitt torturert og drept i et iransk fengsel, uten lov og dom, mistenkt for å støtte en kurdiske bevegelse.

Da jeg ikk utlevert visumet fikk jeg gode ord på veien: Lykke til med en kurdisk stat, sa sikkerhetsvakten. Det var nettopp holdt en folkeavstemning om kurdisk folkestyre i de kurdiske områdene i Irak. 25.mars er det seks måneder siden verdens  største etniske  folkegruppe  uten en egen nasjonalstat avholdt denne folkeavstemningen. 93% av deltakerne sa ja til suveren og selvstendig stat under navnet Kurdistan.

Dette medførte en aggressiv politikk ifra diktaturregimer i Midtøsten overfor kurdere. Siden folkeavstemning har det kurdiske befolkningen i Nord Irak levd under omfattende økonomiske og politiske sanksjoner, blant annet er  luftrommet stengt av regjeringen i Baghdad.

Dette har hatt store negative menneskelige ringvirkninger. Det er medisinmangel, det er matmangel, flere hundre tusen offentlige ansatte har ikke har fått sine lønninger. Regjeringen i Baghdad har nå i realiteten gjennomført en tung og omfattende blokade av kurdiske områdene i et halvt år.

Reaksjonene ifra vesten har vært minimale , selv om kurderne har stått i brodden for kampen mot Den islamske staten, og i flere tilfeller nærmest vært som menneskelig skjold for å stoppe terrorgrupper, først og fremst IS. Den eneste støtten kom fra Israel og ble uttrykt av statsminister Benjamin Netanyahu.

I Norge har det kurdiske miljøet alltid vært sterkt Israel-tro. Vi vet hvilken forfølgelse jødene har vært gjennom, vi vet at det jødiske folket trenger en egen stat til å forsvare seg, og vi vet at det jødiske folket er et av de stolteste folkene i verden, med rette, så mange nobelpriser som har gått til jøder.

Israel er det eneste reelle demokratiet i Midt Østen, et land som forsvarer vestlig kristen-jødisk kultur, demokrati, menneskeverd og humanisme. Men som likevel blir kritisert.

Vi kurdere ser opp til Israel. Vi er vestlig orientert og ønsker en kurdisk demokratisk stat. Vi takker Israel for støtten til vår sak. Det er på tide at også andre vestlige land våkner opp og støtter en folkegruppe som er vestlig orientert, kjemper for demokrati og har bidratt i kampen mot terror. Det er dobbel moralsk av vestlige land å støtte en egen palestinsk stat, men vise totalt uinteresse for å etablere en egen stat for oss kurdere. For øvrig har vi også merket oss at de palestinske selvstyremyndighetene har unnlatt å støtte oss”.