Det norske folk har sagt nei til EU-medlemskap

Banker og meglerhus har over lang tid brukt betydelige økonomiske og menneskelige ressurser på å forberede seg på tusenvis av sider med nytt regelverk for Europas finansmarkeder. Det gjelder også norske banker siden Norge er medlem av EØS-avtalen. Et nytt regelverk ble innført i går, og er på utrolige 7000 sider. Forberedelsene har kostet banker og forvaltere mer enn 2 milliarder dollar, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Politiske nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe, reagerer. Han minner om at det norske folk gjennom to folkeavstemninger i 1972 og 1994 klart har sagt nei til EF og EU.

«Men de fremste representantene for EU i Norge statsminister Erna Solberg og AP leder Jonas Gahr Støre, ligger ikke på latsiden – og de har overhodet ikke tenkt å gi opp kampen om Norges medlemskap i EU. Dermed har de utviklet en strategi for å gjøre Norge mest mulig avhengig av EU ved å integrere vårt samfunn tettest mulig inntil det indre marked i EU, samtidig som de godtar direktiver og traktater mellom Norge og EU,» sier Kleppe, og legger til:

«Under dekke av at Norge er avhengige av EU og EØS for å få solgt varene våre, så tilpasses Norge stadig nærmere EU. Denne tilpasningen går bare fortere og fortere. Fagbevegelsens og norske arbeidere sin uro og over EUs vikarbyrå-direktiv ble avfeid av AP.  Datalagringsdirektivet ble implementert uten hensyn til hva faginstanser, andre partier eller den norske befolkningen mente om disse sakene. Et nei er aldri et nei, bare en omvei statsminister Erna Solberg og AP leder Jonas Gahr Støre. Det er først ved et ja, at det aldri åpnes for omkamper».

«Demokratene i Norge er et klart Nei til EU-parti, og vi er imot EØS, Schengen og TISA / TTIP. Vi trenger norsk kontroll og selvråderetten over eget fedreland,» minner Kleppe om.