En film alle bør se

Lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal har sett 22 juli filmen. «Det er en film med riktig vinkling. Kanskje for sterk for etterlatte og ofre, men en film alle andre burde se. Den fokuserer på ofrene og ikke på gjerningsmannen, og får frem hvor forferdelig situasjonen var for dem på en måte som åpner de øynene vil helst ville ha lukket. Det er viktig å ta inn over oss hvor grusomt dette var. Filmen hjelper oss til det,» er hans konklusjon.

«22 juli er en dag vi bør lære av, både som medmennesker og politikere. Noen påstår at 22 juli-massakren kun var et angrep mot det norske Arbeiderpartiet. Det er jeg uenig i. 22.juli-massakren var også et angrep på vårt demokrati, våre verdier og nasjonen i helhet. 22 juli handlingene rammet oss alle,» sier kasheikal:.

«Vi gråt alle for de drepte og de skadde. Mange har det veldig vondt i dag, både med fysiske og psykiske lidelser. Det er viktig at de får den hjelpen de trenger. Vi er alle først og fremst medmennesker, så er vi nordmenn, så er vi politikere med forskjellige ideologier.»

«Som politikere er vi alle enige om å bekjempe terror og risikoen for terror, men med ulike virkemidler. Det må det være lovlig å ta en debatt om. Vi kjemper tross alt for det samme målet: Et tryggere Norge. Vi trenger debatten, som Sylvi Listhaug forsøkte å løfte opp, da hun ble møtt med urimelige påstander om en ikke eksisterende sammenheng med Utøya-massakren. Vi må gjøre alt vi kan for å bevare den stoltheten vi har fått gjennom verdiene som demokrati, ytringsfrihet og likeverd,» legger han til.