Fredrik Solvang er en fremragende programleder

«NRKs programleder Fredrik Solvang framstår som en meget dyktig debattleder, og et meget representativt ansikt for NRK! En debattleder som er grundig forberedt, og som styrer debatten på mange måter bedre enn sine forgjengere,» mener Terje Haugom som er medlem av Demokratene i Hordaland.

«Man må av og til ta hardt i, når fakta skal fram, og debattantene velger å «gå rundt grøten». Slikt finner han seg ikke i! I tillegg har han en klar og riktig dialekt på TV som alle forstår. Noen dialekter er ikke alltid like lett å forstå – selv for drevne norsklærere. NRK kan være glad og stolt for at de har Fredrik Solvang i staben sin! Jeg ser fram til neste debatt ledet av ham,» legger han til, og mener at seeren som kritiserer ham på uakseptabelt vis, har full anledning til å bruke AV-knappen på sitt TV.

Utgangspunktet for Haugoms kommentar er at en TV-seer klaget på Solvang til kringkastingsrådet med følgende ordlyd: «Solvang er adoptert som baby fra Sør-Korea. Ser man generelt på østlige mennesker kan de ofte være veldig repeterende og pågående i sin intensjonelle iver etter å få fram sitt poeng. Kanskje må man søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i debattene».