Jødehatet lever, men hos hvem?

8.april var det minnearrangementer over krystallnatten for 80 år siden, natten mellom 9 og 10. november 1938, natten da jødeforfølgelsene i Tyskland skjøt ny fart. «Jødehatet lever», skriver journalist Ingeborg Senneset i Aftenposten.» Dessverre er det sant. Men hos hvem,» spør Demokratenes organisatoriske nestleder Jan Simonsen i denne artikkelen.

«Venstresiden og norske medier insinuerer stadig vekk at negative holdninger og antisemittisme tilhører høyresiden, og trekker frem det de kallet «høyreekstreme» partier (i politihøyskolens rapport kalt høyreradikale), som er identisk med europeiske partier som er kritiske til innvandring og islam,» skriver han, og fortsetter:

Det har vært enkelte medlemmer i disse partiene som har kommet med negative ytringer om jøder, men de er raskt blitt luket vekk og ekskludert. Faktum er at det ikke finnes mer jøde- og Israelvennlige partier i Europa enn nettopp de partiene som forsøkes å stemples som «halvt nazistiske».

Leder for det østerrikske Frihetspartiet, som er et av de mest innvandringskritiske partiene i Europa, og nå er med i den østerrikske regjeringen, har besøkt Holocaust-museet i Jerusalem og uttrykt sin solide støtte til den jødiske staten.

Den nederlandske lederen for Frihetspartiet, Geert Wilders, er kanskje Europas mest kjente islamkritiske politiker. Han jobbet i sin ungdom i en kibbutz i Israel, reiser ofte til Israel både privat og som foredragsholder, og mener at jødenes hjemland er i fronten i vår felles kamp mot islamsk ekstremisme.

Sverigedemokratene, som ble stiftet som et lite nynazistisk parti, har skiftet ut medlemmene, og er i dag det partiet i Sverige som oftest advarer mot antisemittisme og jødehat, og som støtter Israel klarest. I likhet med Dansk Folkeparti i Danmark.

Så hvor finnes dagen jødehat: Svaret er: på venstresiden og i muslimske miljøer, i tillegg til blant en bitte liten gruppe nynazister og konspirasjonsteoretikere.

Det er egentlig bare å se på hvem som møter opp for å demonstrere med rop og skrik og av og til med vold når det arrangeres støttedemonstrasjoner for jødenes hjemland. Da er det også av og til hørt rop om å «drepe jødene», med henvisning til profeten Muhammeds jødemord.

Dypest stikker jødehatet åpenbart i de muslimske miljøene. Det er ikke ofte du kan snakke med en norsk muslim som uttaler seg positivt om Israel, selv om han ikke er palestiner.

Max Hermansen måtte slutte som lærer i norsk skole fordi han uttrykte kritikk av islam offentlig. Hvorfor ble han så negativ til islam? Blant annet på grunn av sine erfaringer med muslimske elevers holdninger, har han fortalt. Han opplevde flere ganger at muslimske skolelever ikke fornektet Holocaust, slik enkelte konspirasjonsteoretikere gjør, men tvert imot tiljublet Hitlers jødemassakrer og mente at det var synd at Hitler ikke klarte å utrydde alle jødene. Andre muslimske elever som hørte en medelev uttale seg på denne måte tok ikke til motmæle. Tvert imot. De smilte og nikket.