KrF hindret gebyr på dødsattesten, Demokratene takker

På vegne av Demokratene i Hordaland, takker Jan-Ove Fromreide KrF for at de klarte å stoppe dødsskatten. Allerede i februar skrev han til alle partier på Stortinget og ba dem stoppe Regjeringen sitt forslag om skatt på død, ved å innkreve gebyr på dødsattesten. Denne avgiften ville gitt staten inntekter på 40.millioner kroner.

«Simpelt var ordet jeg brukte når man ville innføre gebyr på alle dødsfall. 1130 kroner skulle det koste å dø! Dette hadde aldri skjedd med herdsmannen John Alvheim i partiet. Noen vil kanskje også minnes at FrP begynte som et parti til strekt nedsettelse av skatter offentlige inngrep og avgifter,» sier han, og legger til:

«Det er mange eldre FrP velgere, men også for de unge må dette absurde forslaget ha fremstått som direkte smålig. Pårørende har mer enn nok med bekymringer i forbindelse med dødsfall. Å komme med en regning på 1130 kroner på toppen er bare usmakelig. Demokratene i Norge er glad for at KrF hørte på oss og fikk stoppet dette simple forslaget om skatt på død!»