Lokal FrP-politiker støtter gebyr på dødsattesten

Lederen for Demokratene i Norge på Askøy, Jan-Ove Fromreide har gått hardt ut mot justisminister Sylvi Listhaugs forslag om å innkreve gebyrer på dødsattester. I sin lokalavis har han fått svar fra Fremskrittspartiets gruppeleder, Roald Stensiede. Det var ikke et positivt svar.

«Det er med enorm skuffelse jeg leser svaret fra FrP sin gruppeleder i Askøy Roald Stenseide, vedr mitt innlegg om skatt på døden. Jeg hadde oppriktig håpet at Steinseide ville prøvd å motarbeide dette simple forslaget om å innkreve gebyr på dødsattesten. Men, han går i forsvarsposisjon og sier; Dette er ikke samfunnets ansvar men den enkelte,» forteller Fromreide, og har denne kommentaren:

«Ja, det er lett for politikere med millionlønninger å hevde dette, de fjerner seg mer og mer fra folket de skal tjene. Pårørende har mer enn nok med bekymringer i forbindelse med dødsfall. Å komme med en regning på 1130 kroner på toppen er bare usmakelig».

«Resten av svaret til Steinseide er direkte barnslig og et desperat forsøk for å omgå temaet. Han snakker om arveavgiften som er fjernet; Han vet utmerket godt at her er vi helt enige. Han prater om eiendomsskatt; Han vet at her er vi helt enige. Undertegnede har i flere innlegg poengtert bløffen til Ap og ordføreren,» forteller han.

Fromreide siterer Steinseide som skriver: «Tenk også litt på de eldre mens de lever». «Ja, Roald Steinseide, en verdig eldreomsorg er Demokratene i Askøy sin viktigste sak,» slår Fromreide fast.