Trues vår kristne kulturarv av yoga?

Fremskrittspolitiker Oddvar Østreim mener vår Norske kristne kulturarv er truet fordi elever hadde yoga i gymmen i Froland ifølge Fædrelandsvennen og TV2 Nyhetskanalen. Yoga er kroppslige teknikker med tilknytning til tidligere buddhisme og hinduismer. I vår tid presenteres yoga i vesten som en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling.

«Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet. Forskere ved Universitetet i Oslo peker på at yoga er med på å styrke immunforsvaret,» forklarer Jorunn aaselle Olsen, som er medlem av sentralstyret til Demokratene i Norge.

«I et forsøk ble en gruppe med testpersoner satt til å trene yoga og gjøre pusteøvelser et par dager i uken, mens de skulle gå tur eller lytte til musikk de andre dagene. Underveis tok forskerne blodprøver, som viste at de avslappende aktivitetene hadde forskjellig virkning på gener og immunceller,» sier hun. «Yoga var det som styrket immunforsvaret mest.»

Jorunn aaselle Olsen mener også at Yoga kan hjelpe mot psykiske og fysiske lidelser, samt øke selvfølelsen og energinivået. Det viser en studie fra Goldsmiths, University of London, ifølge NRK.

«Så jeg stillet meg undrende til FrP Øystein Østreims uttalelser om at dette er truende for vår kristne kulturarv. Jeg har selv trent  yoga, og det er en fantastisk form for trening på pust, og kondisjon og en fantastisk mental øvelse. Jeg mener våre ungdommer ikke har vondt av å lære seg mentale øvelser,» konkluderer hun.