Miljøpartiet De Gale

«Man leser mye rart i avisene angående politikk. Men for meg toppet det deg da jeg leste at Miljøpartiet De Grønne (MDG) søndag stemte for en utredning av om tyngre rusmidler som heroin og amfetamin skal selges av staten», sier sentralstyremedlem i Demokratene Jorunn Aaselle Olsen.

Hun lurer på om forslaget er ment seriøst. «Skal den norske stat bli dop-langere? Skal de kjøpe heroin fra narko-baroner? Av mafiaen? Eller skal den norske stat lage egne lab. hvor de lager heroin og amfetamin selv? MDG vil ikke legalisere narkotika, men vil staten skal selge til rusmisbrukere,» undres hun.

«Hoderystende og sjokkerende politikk! Jeg mener staten heller må satse på rehabilitering, avrusing og god oppfølging etterpå. Det må også bevilges mere penger til organisasjoner som driver med å hjelpe de med rusproblemer slik som Blå Kors. Stat og kommune må også tilrettelegge for arbeid til den enkelte etter endt avrusing. Med god oppfølging,» sier hun, og legger til:

«Jeg kjenner til personer som har vært 1 år på avrusing, og som sprekker med en gang de kommer ut. Hvorfor? Jo fordi de ikke får oppfølging fra kommuner når de kommer ut. Da står der på bar bakke og alene. Da trekker de ofte tilbake til rusmiljøet. Mange omtaler de som de svakeste i samfunnet. Men det er de da ikke! Mange av dem er intelligente og hjertegode. De trenger hjelp til å komme seg på beina igjen. Jeg håper inderlig at aldri MDG får makt, som har slike ville og sprøe forslag. Snart vil de vel innføre bompenger for å spasere i skog og utmark.»