Ministerens overgrep.

«Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland har sammen med resten av regjeringen, fått en fiks idé: Sammenslåing av kommuner, og fylker. Og de som bor i de berørte områder, er ikke udelt begeistret! Det verste overgrepet ministeren prøver å tvinge igjennom, er sammenslåingen av Finnmark og Troms, hvilket virker – mildt sagt – helt hull i hodet.» Det mener Terje Haugom som er medlem av Demokratene i Hordaland.

«Det finnes ikke et eneste fornuftig argument for å tvinge kommuner og fylker til å slå seg sammen – bortsett fra å spare lønnsutgifter! Og akkurat det trenger min santen ikke Norge spare på! Det å sitte i Oslo og misbruke politikermakten sin for å ødelegge trivselen i andre enden av landet er intet mindre enn et overgrep, og fullstendig meningsløst, Monica Mæland! Både tvangstankene om sammenslåing og «fortetning» er et stort feilgrep mot norske borgere! For så lenge ministeren selv har en stor villa i et av Bergens eldste og mest sofistikerte villastrøk – Storhaugen -, må hun slutte å mase om at andre skal klare seg med blokk,» sier han, og legger til:

«La etablerte og historiske kommuner og fylker få være i fred som de er, og tving ikke folk til å bo i blokk – hvis de heller vil bygge eget hus! Det har vi plass til i Norge, og mht. ministerens ønske om fortetning for å få redusert biltrafikken – Det klarer hun aldri. Nordmenn velger selv om de vil kjøre bil, framfor å trenge seg sammen med andre svette, forkjølte, hostende og nysende mobil-slaver! Og de som har egen hage og eiendom skal så visst ikke avstå dette til skinner og alt slike banner fører med seg! Retten til å eie sin egen eiendom og bolig er hellig for oss nordmenn, Monica Mæland! Finn på noe mer fornuftig.»