Nordmenn bør ha billig drivstoff

«Regjeringen har foreslått at «null-utslipps-kjøretøy» (el-biler o.l.) skal betale 50 % av det det koster for konvensjonelle kjøretøy mht. bompenger, ferger, og parkering. Nå begynner det å nærme seg noe fornuftig, – en snev av rettferdighet og en anelse solidaritet! 50 % er jo en begynnelse i riktig retning,» mener Terje Haugom som er medlem av Demokratene i Hordaland, men, mener han:

«Verre er det at diesel-avgiften går opp med 1,6 %, og bensin-avgiften med 1,5 %! Når norsk økonomi går så det suser, og olje og gass sørger for krøsus-tilstander i Oljefondet, – er det ikke snart på tide at pumpeprisene senkes til f.eks. 12 kr. literen? Med diesel til godt over 16 kr. literen, og bensin til godt over 17 kr. literen, er vi uten tvil det dyreste landet i Europa å kjøre skikkelig bil i! At du ikke klarer å få ned prisen, Siv Jensen, er en utrolig skandale! Ikke minst mht. det partiet du leder! Ikke klarte du å fjerne bompengene, heller.»

«Bør ikke norske borgere – som lever nå – virkelig få føle at de har en berettiget andel i arvesølvet fra Nordsjøen i form av billigere drivstoff? Andre land vi liker å sammenlikne oss med – som f.eks. Sverige – har ikke egen olje og gass, men likevel billigere drivstoff, mat, drikke og godis, og ingen bompenger.» spør han.