Raser mot stortingsrepresentantenes lønnsfest

Den store politiske skandalen i lønnsoppgjøret er nå et faktum, mener Demokratenes politiske nestleder og tidligere stortingsrepresentant Vidar Kleppe. For fjerde året på rad taper våre pensjonister kjøpekraft i forhold til resten av befolkningen med et tillegg på bare 1,92 prosent.  Noe som er skammelig og helt uakseptabelt, mener Kleppe.

Samtidig bevilget stortingsrepresentantene seg en lønnsøkning på 26 000kroner. 26.000 kroner – fra 928.602 kroner i året til 954.602 kroner som er en prosentvis økning på 2,8 prosent. Dessuten stemte regjeringspartiene imot SVs forslag om gebyrer på bruken av stortingsgarasjen. Det skal fortsatt være gratis å parkere bilene midt i Oslos sentrum. Ifølge SV koster det fra 23.000 til snaut 40.000 kroner i året å leie plass i parkeringshus i nærheten av Stortinget, så den gratis parkeringsplassen er et betydelig frynsegode.

«Da er det uforståelig at pensjonistene som har lite fra før og som har vært med å bygge Norge – blir avspist med smuler og få kroner. Dette er rett og slett umoralsk og lite gjennomtenkt av det store flertallet av grådige stortingspolitikere som helt klart – har god nok lønn fra før. Nok er nok», sier Vidar Kleppe.

Også Jan-Ove Fromreide fra Demokratene i Hordaland reagerer på det dårlige pensjonsoppgjøret. «Demokratene i Norge forventer rettferdighet for de eldre og syke. Det er dem som har bygd opp landet og dette er takken. Pensjonistene må sikres samme levestandard som personer som er i arbeid, og minstepensjonen må økes vesentlig. Vi mener også at personer som har behov for 24 timers pleie og omsorg skal ha lovfestet rett til sykehjemsplass. Alle trygdede skal beholde opparbeidede rettigheter fullt ut. Det er ca. 900.000 pensjonister i Norge. Demokratene håper pensjonistene ser hvilket parti som støtter dem mest. Det er bare gjennom stemmeseddelen våre slitere kan få sin stemme hørt og sin fremtid bedre,» sier han.