Rumenerne må ikke bare ut av St. Halvardshjemmet. De må ut av Norge!

Christen Krogvig

“Sylvi Listhaug er en dyktig politiker som stadig skaper rabalder. På sin Facebook-side postet hun nylig: «Det er helt utrolig hva Oslo-byrådet med Ap-Raymond i spissen får seg til å gjøre! Nok en gang går de langt over grensen. Dette kan ikke folk flest finne seg i. Ap, MDG og SV-byrådet må byttes ut.» I en pressemelding fra Oslo FrP hevdes det at byrådet i Oslo reduserer antallet sykehjemsplasser. St. Halvardshjemmet legges ned, og det skal i stedet brukes som overnattingssted for romfolk,” skriver sentralstyremedlem i Demokratene, Christen Krogvig, og forsetter:

Det viser seg imidlertid at Sylvi selv har vært med på å bevilge penger til humanitære tiltak for utenlandske tiggere. (Les om Tilskuddsregelverk – humanitære tiltak i 2018 rettet mot EØS-borgere som kommer til Norge for å tigge.) Overfor VG uttaler Sylvi Listhaug: «– Kanskje jeg også må skamme meg litt om jeg har vært med på det. Men jeg mener det er helt feil at norske skattebetalere skal være med å finansiere opphold for utenlandske tiggere eller turister.» Sylvi skal ha ros for at hun tar selvkritikk. Politikere pleier stort sett bare å skylde på andre, men aldri på seg selv.

EØS og Schengen er problemet

Det at FrP har stemt for disse bevilgningene i statsbudsjettet tilskriver Sylvi det at FrP ikke styrer alene. Og det har hun kanskje rett i. Det Sylvi ikke nevner er imidlertid at det er EØS-avtalen som gir rumenere rett til å bosette seg i Norge. Og det var Sylvis eget parti, FrP som sikret flertall for EØS-avtalen. (Demokratenes nestleder, Vidar Kleppe, satt på Stortinget for FrP den gang, og han var en av to FrP- representanter som stemte nei til EØS.) FrP er fremdeles for EØS, og så lenge Norge er tilsluttet denne avtalen er Norge åpent for sigøynere fra EØS-land.

Demokratene vil der i mot at Norge skal tre ut av både EØS og Schengen. Partiet vil innføre grensekontroll. Det må etter min mening innføres visum-plikt for rumenere. Rumenere som har et kriminelt rulleblad, og / eller ikke har med seg penger som de skal leve av under oppholdet i Norge, må stoppes ved grensen. Rumenere som har penger, og skal feriere er selvsagt velkomne. Men tiggere og kriminelle må vi rett og slett ikke slippe inn. De har ikke noe her å gjøre.

Det er bra at FrP reagerer på at skattebetalernes penger skal brukes til innlosjering av rumenere. FrP vil kaste rumenerne ut av St. Halvardshjemmet, men la dem bli i Norge.

Demokratene vil ikke bare kaste rumenske tiggere og kriminelle ut av St. Halvardshjemmet. Vi vil sende dem hjem til Romania!

Demokratene vil trekke Norge ut av EØS og Schengen. Christen Krogvig mener at Norge da må innføre visumplikt overfor rumenere. Faksimile VG 20. juni, 2018.