Raymond Johansen som utenriksminister, aldri

Utrolig men sant, det Resett.no dokumenterer: Oslos Arbeiderpartis byråd Raymond Johansen (Ap) mener det er helt i orden at tusenvis av gazanere nærmer seg grensen til Israel med risiko for at de vil angripe grensegjerdet og ta seg ulovlig inn i Israel.

«De okkuperte har rett til å gjøre motstand mot en okkupant. Det sier Folkeretten. Israel må vise fredsvilje- ikke minst for egen del», skriver Johansen twitter. Resett har vist bilde at hans kommentar.

Raymond Johansen kan bli utenriksminister i en AP-regjering, og han vet ikke engang at Gaza ikke er okkupert av Israel. Det finnes ikke en eneste israelsk soldat på hele Gaza-stripen. Men Israel kontroller grensen, på samme måten som Egypt kontrollerer sin grense mot Egypt. Og alle andre land kontrollerer sine grenser. Israel er jo i virkeligheten i krig med Hamas og må kontrollere at våpen ikke slipper inn i området, men det fraktes tonnevis med mat og annet nødvendig utstyr for befolkningen i Gaza fra Israel daglig.

Israel trakk seg ut fra Gaza i 2005, nettopp for å gjøre det Raymond Johansen sier Israel bør gjøre: «vise fredsvilje». Resultatet ble at Hamas overtok all makt over Gaza året etter, delvis etter å ha drept mange Fatah-tilhengere, uten at det førte til noen internasjonale reaksjoner. Tror virkelig Raymond Johansen at Hamas ville eksistert på Gaza-stripen dersom den var okkupert av Israel?

Før 2005, da Gaza-stripen var kontroller av Israel, var det åpen grense mot Israel. Gazanerne jobbet både på fabrikker på Vestbredden og i Israel. Selv besøkte jeg en fabrikk i utkanten av Israel som bare hadde ansatte fra Gaza.

Etter at Israel trakk seg ut for å «vise fredsvilje» sendte Hamas tusenvis av raketter mot de nærmeste israelske byene. Ikke av høy kvalitet, men befolkningen måtte rømme til tilfluktsrom nærmest daglig gjennom flere år, før Israel sa at nok er nok. Hamas gravde tuneller under grensen for å sende terrorister inn i Israel, og støttet offentlig enhver terrorhandling i Israel, og tok på seg ansvaret for mange av dem.

Tilbake til klesfabrikken eid av slekten til palestinske venner av meg: Etter koranens krav ansatte de ti prosent blind arbeidere fra Gaza. Raymond Johansen er også blind. Hat forblinder, Raymond Johansen. Det gjelder også Israel-hat.