Reagerer mot abortliberalisering

«Hva er det som skjer med våre unge politikere? Er all sunn fornuft og moral borte,» spør Demokratenes leder på Askøy Jan-Ove Fromreide. Han viser til at FpU vil heve abortgrensen til uke 18. Unge Venstre går enda lenger og vil ha fri abort til uke 24.

«Her glemmer man hvilken smerte ubehag og moralsk verdi et ufødt barn har. Forslagene er regelrett fosterdrap og intet annet. Jeg håper at det finnes voksne personer i FrP og (V) som kan riste litt normal bondevett i sine ungdomspolitikere. Hvis så ikke skjer er dette ondskapens politikere som skal og må bekjempes,» sier han og legger til;

«Slike utspill må være svært sårende for familier der mor har tidlig født et barn i uke 23 – 24 og det har gått bra. Som en mor forteller; – Allerede i mitt første møte med henne på nyfødtavdelingen var hun til vår og legenes glede utrolig vital. Armer og bein var i full bevegelse. Hun kunne legge fingrene rundt lillefinger vår». Vi snakker altså ikke om en celleklump men et utviklet barn med armer og føtter. I Norge blir det vært år tatt 15.000 aborter. Et skrekkelig høyt tall. Dette med dagens regelverk, med fri abort inntil 12 – uke. La oss føre en politikk som får aborttallene ned. Dette kan gjøres med bedre rådgivning og utvidede økonomiske støtteordninger. Forslagene fra FpU og unge Venstre hører hjemme i ondskapens skuff.»