Sensasjonelt for dieselbil-eiere!

BOSCH sin toppsjef – Volkmar Denner – fortalte på en pressekonferanse for en tid siden at de står på nippet til å lansere en ny teknologi som skal redusere NOx-utslippet fra dieselmotorer til 13 milligram NOx per kilometer! Kravet i 2020 blir max. 120 milligram! «Når teknologien – som ikke fordyrer dieselbilene, men bygger på allerede eksisterende komponenter – lanseres hos bilfabrikantene, blir diesel-eksos ikke lenger noe tema for politikere og «de grønne bedre-viterne»! NOxen skal «brennes», og det vil skje med eksostemperatur som har jevnt min. 200 grader Celsius. Uansett tomgang eller 5000 omdr./minutt,» mener Terje Haugom, som representerer Demokratene i Hordaland.

Følgelig konkluderer han med at politikerne da ikke lenger kan straffe dieselbil-eiere, fordi alle grunner til høyere avgifter og bompenger for dieselbilene faller helt bort! «Eksosen fra dieselbilene vil bli mange ganger renere enn fra helt nye bensin- og hybridbiler! Da må avgifts-trykket mot dieselbiler vekk, og kjørebegrensninger for dieselbiler – som allerede er vedtatt og iverksatt i Oslo og andre europeiske storbyer – må oppheves totalt,» sier Haugom, og legger til:

«Så kjære medtrafikanter: Slutt å klø deg i skallen, fordi du ikke vet hva du skal velge: el-bil, bensin, hybrid, eller diesel, for snart er det slutt på dieselhets, miljøsvin og fy fy! Behold din kjære dieselbil, eller kjøp ny! Du får nok innkalling for ettermontering av det nye tilleggsutstyr som skal til! Dieselbilens fantastiske fordeler får sin velfortjente renessanse, og vil reise seg av asken som fuglen Fønix! En ny æra for dieselbiler står klar på beddingen! Noen av oss har forstått at dette kommer. Andre har hørt på politikere som ikke har peiling.»