Sjokkerende med cocktail-kurs for barn

«Det er sjokkerende at den nye trenden er cocktail-kurs for barn 6-14 år,» mener Jorunn Aaselle Olsen som er medlem av styret i Demokratene i Norge. Hun viser til at Hovden Alpin lodge lærer barn å mikse alkoholfrie drinker i vinterferien. «Hva har barn på 6 år i en bar å gjøre? Hvilke signaler sender vi ut til barn når det å mikse drinker skal være en lek og gøy,» spør hun.

«Daglig leder Daniel Andersen mener det er uskyldig lek. Jeg stiller meg bak daglig leder på blå kors Arvid Solheim som advarer sterkt mot slike aktiviteter,» sier hun.

«Foreldrenes atferd påvirker barn og unge. Ungdom som har sett sine foreldre beruset, drikker mer enn annen ungdom. Det å ha sett foreldrene beruset, øker sjansen for mer risikofylt rusbruk blant både gutter og jenter. Ikke-aksept og tydelige regler og holdninger mot alkoholbruk i tenårene er blant de viktigste foreldrefaktorene som forebygger alkoholbruk blant tenåringer. Det er over 90 tusen barn i Norge som lever med minst 1 foreldre som misbruker alkohol,» påpeker hun.

«Foreldrene påvirker også barna gjennom de signalene de sender. Dersom alkohol er en sentral del av hygge, kos og fest for foreldrene, er det stor sannsynlighet for at barna vil kopiere disse holdningene og vanene. Jeg mener at når man er i vinterparadiset Hovden, burde man ha fokus på natur og familie-hygge.  Som foreldre er det ditt ansvar å lære barna dine de rette holdninger til rusrelaterte aktiviteter,» mener Aaselle Olsen.