Skremmende jødehat i Frankrike

Ifølge en kilde i rettsapparatet er to personer siktet for drapet på en fransk jødisk kvinne (85) i Paris, melder nyhetsbyrået AFP. Kvinnen ble funnet fredag i sin egen leilighet i Paris’ 11. arrondissement, med flere stikkskader. Gjerningsmennene hadde også satt fyr på leiligheten, skriver New York Times.

De to siktede skal være unge menn, begge i 20-årene, melder avisen. En av dem skal ha vært nabo til avdøde. Politiet har omtalt drapet som hatkriminalitet. Ifølge påtalemyndigheten i Paris ble kvinnen drept på grunn av «medlemskap, ekte eller antatt, i en spesifikk religion». En del av etterforskningen dreier seg nå om hvorvidt antisemittisme var motivasjon for drapet, skriver Washington Post.

Kvinnen unngikk massearrestasjonen av jøder i Paris i 1942, takket være morens utenlandske pass. Nå har sentrale navn i det jødiske samfunnet i Paris uttrykt sin bekymring over hendelsen. En serie hendelser av antisemittisk natur har rystet Frankrike de siste årene, blant annet drapet på den jødiske kvinnen Sarah Halimi i april i fjor. Hun ble kastet ut av vinduet i sin egen leilighet av en muslimsk nabo som ropte «Allah Akbar»

Antisemittiske angrep har spredt seg i Frankrike. De fleste angrepene skjer i fullt dagslys. Jødene vet at de må være årvåkne. Noen angripere bryter inn i jødiske hjem, fremkommer det av en artikkel fra den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

«Utviklingen i Frankrike er skremmende,» mener politisk nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe. Han konstaterer at antisemittiske angrep ikke lengre kommer fra nynazister, men fra muslimer. «At jødene skremmes bort fra deres nabolag, og mange flykter fra en europeisk stat til trygghet i Israel, viser en utvikling som er skapt av politikere som i mange år har ført en liberal innvandringspolitikk,» konstaterer han. Kleppe påpeker at det meste av jødehat også i Norge finnes i muslimske miljøer. «Max Hermansen, leder for Demokratene i Oslo, var lærer i Osloskolen og opplevde at muslimske elever ga uttrykk for at Hitler burde ha drept alle jødene,» forteller han.

Her er noen flere eksempler fra Frankrike, landet i Europa med den største muslimske befolkningen, sett bort fra de renes muslimske landene som Albania og Tyrkia:

Presidenten i den franske pro-Israel organisasjon Siona, Roger Pinto, ble i september 2017 slått og anholdt i flere timer av folk som brøt gjennom døren. I januar ble en av lederne for det jødiske samfunnet i Montreuil i østlige Paris torturert hele natten av to menn som hadde brutt inn gjennom et vindu og hadde angrepet ham mens han sov.

Graffiti på jødisk eide hjem advarer eierne om at de burde “unnslippe umiddelbart” hvis de vil holde seg i live. Anonyme brev med patroner er  plassert i postkasser til jøder. I brevene står det at den neste patronen vil bli skutt inn i mottakerens hode.

Ordet “jøde” er skrevet i store bokstaver på jødiske butikker og restauranter. Nøyaktig som under nazistyret i Tyskland på 30-tallet. På tredje årsdagen av angrepet på et Kosher-supermarked i Paris ble en annen kosherbutikk satt i brann og ødelagt.

“I de siste to årene, har hvert tre rasistiske overgrep i Frankrike vært rettet mot jøder, der jøder representerer mindre enn 1% av befolkningen,” bemerker den siste rapporten utarbeidet av Jewish Community.