Vil etablere lokallag i Malvik kommune

Roger Gundersen - Demokratene MalvikRoger Gundersen sa farvel til FrP da de kom i regjering og ble som alle andre. Nå jobber han aktivt for å få etablert et lokallag for Demokratene i hjemkommunen Malvik i Trøndelag.

Han er samfunnsengasjert og ønsker å tale saken for de som trenger noen til å stå opp for dem. Nå har Roger Gundersen funnet partiet sitt.
– Etter at jeg satte meg inn i det politiske programmet, fant jeg raskt ut at dette var mye likt det jeg selv står for. Det er bakgrunnen for at jeg meldte meg inn i partiet i 2017, sier hommelvikingen Roger Gundersen. Nå jobber han for at et lokallag i Malvik skal se dagens lys, og drømmen er at de klarer å stille egen liste ved neste års kommunevalg.

• Vil gjøre noe
Gundersen var medlem i FrP i en årrekke, men takket for laget da partiet kom i regjering. Han mener at det de gikk til valg på ikke ble så viktig når de var kommet i posisjon.
– En kan si at det ble vel stor avstand mellom ord og handling. Selvsagt kan en ikke få gjennomført alt i flerpartiregjering, men jeg synes FrP ble for veik.
Grunnen til at Gundersen nå engasjerer seg i Demokratene, er at han mener Malvik og andre kommuner trenger et parti som setter ting «litt på spissen» for å skape mer lokalt engasjement blant kommunens innbyggere, og følgelig oppnå politisk gjennomslag for saker som er viktig og betyr mye for folk flest i kommunen.

Faksimile: Stjørdalens Blad 28.07.2018

Faksimile: Bladet (Stjørdalens Blad) 28.07.2018
«Det må ikke bli slik at det sitter noen et annet sted i Norge eller Europa og bestemmer hva som er best for malvikingene.»

• Malvik trenger en tydelig stemme som tør å være litt annerledes enn andre partier
Er det plass for et parti til i Malvik? Blir dere ikke veldig lik FrP i det store og hele?
– Nei, det mener jeg ikke. Vi er mye mer sentrumsorientert enn mange tror. Vi er ikke i mot innvandring, men stiller oss kritisk til masseinnvandring fra land der islam er religionen. Dessuten er vi for at Norge skal bryte ut av Schengen og EØS-avtalen. Jeg mener Norge klarer seg best selv. Det er bare å se til Island, fortsetter den engasjerte demokraten.

• Folket må bestemme
Andre ting Gundersen er opptatt av er eldreomsorg. Her mener han Demokratene har en politikk som er god. Han er også opptatt av at det er folket som skal ta avgjørelser i viktige saker.
– Det må ikke bli slik at det sitter noen et annet sted i Norge eller Europa og bestemmer hva som er best for malvikingene. Det vet nok vi i Malvik best. Så mer makt til lokalsamfunnene er en viktig sak for meg.
Nå håper og tror han at det er flere malvikinger som tenker det samme.

• Litt dårlig tid
Om drømmen til Gundersen skal i oppfyllelse med liste ved kommunevalget, innrømmer han at de har litt dårlig tid. Fristen for å få levert inn en liste er 1. april 2019.
– Jeg har en god del navn på listen allerede. Noen er medlemmer i partiet, andre ikke. Men jeg ønsker meg noen flere navn for å stifte lokallag. Når det er på plass, kommer vi aktivt til å jobbe for å få folk med på ei liste. Men mitt engasjement for Demokratene slukner ikke om vi ikke kommer i havn med ei liste til kommunevalget neste år. Til det er dette for viktig, avslutter Gundersen, som sier at det også jobbes med å etablere et lokallag i nabokommunen Stjørdal.


Følg oss på facebook#Trøndelag #Malvik #Hommelvik #Vikhammer #MalvikKommune #Valg2019 #Valg2021 #Stortingsvalg #Fylkestingsvalg #Kommunevalg #Stjørdal #Værnes / Artikkelansvarlig Tor-Andre Hopen