Demokratene vil ha folkeavstemning om EØS- og Schengen avtalene på valgdagen den 9. september

«Schengen-avtalen som de aller fleste stortingspartiene støtter, inkludert Fremskrittspartiet, åpner grensene og fjerner grensekontrollen mellom landene i Europa. Det gjør det enklere for kriminelle og utenlandske bander å komme inn i Norge. Det samme gjør EØS-avtalen, som innebærer et fritt arbeidsmarked i Europa med stor sosial dumping,» mener leder i Demokratene Makvan Kasheikal, og politisk nestleder Vidar Kleppe..

«Demokratene i Norge vil i motsetning til eksempelvis AP, Høyre, KrF, Fremskrittspartiet og Venstre, at Norge skal melde seg ut av disse avtalene, og i stedet forhandle med EU om en ren frihandelsavtale som ikke inneholder i praksis en bestemmelse om et fritt arbeidsmarked og fri bevegelse av innvandring og kriminalitet, slik EØS- og Schengen avtalene gjør i dag, sier de to lederne, og legger til:

«Måtte derfor 2019 være det året der stortingspartiene setter det norske folk og Norge først – ved å si ja til en folkeavstemning om EØS- og Schengen avtalene slik det norske folk helt klart fortjener. Demokratene mener bestemt at å ha en folkeavstemning om EØS – og Schengen avtalene vil medføre en høyre valgdeltagelse og at kostnadene med en folkeavstemning den 9. september på dagen da Norge avholder kommune og fylkestingsvalg er overkommelige»