Det var bedre før

«Bank-filialer og postkontor er nedlagt. Næringslivets terrorister vil ha et kontant-løst samfunn. Alt skal være digitalt,» sukker Terje Haugom, medlem av Demokratene i Bergen.

«Jeg er 69, og jeg påstår at bank, post o.a. fungerte langt bedre før! Og penger er fortsatt penger! Internett og e-post har skylden for at nedleggelsen av så gode etablissementer som bank og post ble et skandaløst faktum,» skriver han, og fortsetter:

«Det er teknokratiske bedrifter som står bak, og lanserer den ene Petter Smart-løsningen etter den andre – utelukkende for profitt! Og bedriftene takker ja og amen! «Man må jo være up-to-date!» Folk flest også – og særlig den unge garde, som har fått en ny religion, med tilhørende gud, som er framfor nesen på dem 24 timer i døgnet. Religionen er 3-delt: Facebook, Twitter og Instagram.

Og i butikken «vippses» det som bare det. Hva konfirmerer de unge seg for, egentlig? Vil de egentlig komme nærmere Han som sa: «Du skal ikke ha andre guder enn meg!»? De klarer jo ikke å sitte i kirkebenkene en gang uten å fikle med den velsignede mobilen! Jo, – mobilen er grei å ha, men den må ikke få «makten og æren i evighet, Amen!»

Er det mulig å reversere dette man kaller «utvikling»? Neppe, – presset er for stort, og «folk» sluker alt nytt som konfekt! Men det som skjer her, er jo at gode, trofaste samfunns-tjenester legges ned – en etter en, og noen vil til og med ta fra oss kontantene våre! Det MÅ ikke skje! Det er ille nok at mennesker ikke snakker sammen «live» som før – alt foregår digitalt, vi skal overvåkes digitalt av «storebror» når vi er ute og kjører – en moderne utgave av kommunismens Sovjet og Nord-Korea, og folk «dater» og skilles på «nettet», krangler og mobber, og mye annet fysjom. Men å ta fra oss kontantene – nei, Siv Jensen, der må du sette foten ned, så teknokratiske tomskaller skjønner alvor! Alt var faktisk langt bedre før! La oss få beholde noe av det».