Demokratenes landsmøte er imot vindturbinparker, Kasheikal gjenvalgt som leder

På landsmøtet i Demokratene i Kristiansand lørdag ble Makvan Kasheikal gjenvalgt som leder. I en resolusjon tar partiet kraftig avstand fra bygging av vindturbiner.

«En større utredning fra Norges Miljøvernforbund dokumenterer at vindturbiner er ødeleggende for vår siste villmark – kysten. De reduserer arealet av inngrepsfrie naturområder, ødelegger verneverdig natur, utrydder fugle- og dyrearter, genererer helseproblem, truer norsk reiselivsnæring, fører til utslipp av klimagasser og er dårlig samfunnsøkonomi

Demokratenes landsmøte vil av disse grunnene sette seg sterkt imot utbygging av nye vindturbinparker,» heter det i resolusjonen.

Vidar Kleppe ble gjenvalgt som partiets politiske nestleder, med Tore Heidenreich som organisatorisk nestleder.

I sin landsmøtetale fremhevet Kasheikal kamp mot bompenger og offentlig sløsing blant annet i form av bygging og drift av dyre kulturhus, som viktige saker.

Han understrekte at det selvsagt vil være store lokale tilpassinger i et regions- og lokalvalg, og større behov for eksempelvis å kjøre frem problemer med innvandring, spesielt islamsk innvandring, i enkelte byer enn i andre.