Den usosiale politiske bompenge-epidemien må stoppes

Fakta, og litt historikk: I 50- og 60-årene hadde vi ikke olje-industri. en veiene som ble bygget, var en oppgave som naturlig hørte inn under det statlige og kommunale ansvar. Og noen veier var fylkets ansvar. Men med det som kom inn fra bensinpumpene i form av avgifter, klarte man å utføre de veianlegg som trengtes. Og vi hadde km-tellere med stempling hver måned i dieselbilenes motorrom. Og så var det årsavgiften.

«Dette levde vi med, og verden gikk videre. Helt til noen “grådighetens apostler” hvisket kommunepolitikerne i øret at “BOMPENGER ville gi kommunene ekstra-inntekter, og lette presset på stat og kommune. De var jo “myndighetene”, og hvem våget å opponere mot dem? Dette måtte prøves. Og slik startet bompenge-epidemien som alle partier i dag støtter. Bare ikke Demokratene,» sier Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe. Han fortsetter:

«Barnefamilier som kjører bensin og diesel trenger bilen i det daglige, yrkesaktive, pensjonister, de med dårlig råd, og de som har lite nok fra før- betaler faktisk i dag den store regningen for EL-ADELEN . Ja, de økonomisk sterke som har råd til å kjøpe EL-BIL – og som passerer alltid gratis gjennom bommene og som ofte har gratis parkering. Helt utrolig, men sant,» legger han til.