Fremskrittspartiets innvandringsbløff

“Per Sandberg er utvilsomt en svært dyktig politiker. I flere perioder har han ledet Fremskrittspartiets programkomite. Ingen lett oppgave. I går under Dagsnytt 18 uttalte han at FrP ikke hadde flere velgere å hente på innvandringspolitikken. Fordi Norge hadde «verdens strengeste innvandringspolitikk». En åpenbar forsnakkelse hørtes det ut som, og får vi tro.,” skriver Jan Simonsen som er tredje varamedlem til Demokratenes sentralstyre. Men mot Sylvi Listhaug er han ikke like nådig:

“Langt verre var det med tidligere integreringsminister Sylvi Listhaug. Mens hun selv satt som statsråd uttalte hun til flere medier at Norge hadde den strengeste innvandringspolitikken i Europa. Som statsråd må hun nødvendigvis ha visst bedre. Og med en hel departementsavdeling i ryggen med kunnskaper om temaet, var det åpenbart: Sylvi Listhaug snakket bevisst usant. Det tilsynelatende så kristne og verdige damen brøt de to bud. Hun bløffet.

Da uttalelsen kom hadde, i likhet med i dag, Norge åpne asylmottak. Hvem som helst av asylsøkere, agenter, potensielle terrorister, voldtektsmenn, ranere, narkotikaselgere, og forfulgte, kunne og kan spasere ut og inn fra et mottak fra første dagen i Norge, lenge før deres identitet er dokumentert.

Slik var det ikke, og slik er det ikke, i mange land i Europa, da Listhaug fremstilte Norge som landet med den tøffeste politikken. I Tsjekkia eksempelvis ble samtlige asylsøkere innlosjert i lukkede leirer med piggtrådgjerder rundt og måtte betale alle utgifter for kost og losji selv. Andre land var i gang med å bygge gjerder mot naboland.

I dag argumenterer regjeringen og Fremskrittspartifolk med at regjeringens politikk har bremset innvandringen. Men er det riktig. Faktum er at grensegjerder og grensekontroller i en lang rekke land som asylsøkere og innvandrere eventuelt måtte ha passert for å komme til Norge i stor grad har bidratt til å bremset asylstrømmen til vårt land.”