FrP bløff om bompenger

På torvet i Kristiansand under bomringaksjonen i fjor med over 800 fremmøtte proklamerte FrPs Stian Storbukås i ren Julius Cæsar stil at nå skulle partiet lokalt ikke følge opp partiledelsen som har stemt for samtlige bomforslag siden de kom i regjering, skriver Terje Larssen, sentralstyremedlem i Demokratene.

«I likhet med Demokratene skulle de nå stemme kompromissløst mot nye bomringer. Jeg må være ærlig og si at som tillitsvalgt i Demokratene og aktiv i bomringaksjonen var jeg ikke den eneste som trakk et lettelsens sukk,» skriver han, og fortsetter:

«Endelig hadde vi i Demokratene fått FrP med på laget etter at de i nesten fire år nå har spist kamelribbe i denne saken i bystyre.

Storbukås er en seriøs og ærlig mann det er ingen grunn til å betvile hans ord. Likevel: ved et senere bystyre utfordret Kleppe Storbukås i saken. Det var en litt småbrydd Storbukås som forsikret Demokratene om at FrPs linje nå var lagt.

FrP støttet nå Demokratenes kompromissløse politikk i saken og FrP lokalt var nå blitt en del av bomringaksjonen mot galskapen. Etter bystyremøte har saken sånn sett ligget i bero før bomben eksploderte i Fædrelandsvennen over to helsider der kommende spesialrådgiver for Sylvi Listhaug, Andreas Jakobsen, kommer med følgende uttalelse: «Vi vil ha bruken av bompenger ned».

Dette er ingen kompromissløs politikk der bompenger skal permanent bort! Er det slik at han er uenig i den kompromissløse holdningen slik Storbukås har forfektet ved flere anledninger? Jakobsen skal ha en aktiv rolle som lokalpolitiker mot valget og derfor er det betimelig at han nå kommer med tvetydige signal når det gjelder de løftene som har kommet fra gruppelederen i bystyre.

Dette er viktig! Folk er forbannet og bomringaksjonene vil bare øke i styrke mot valget. En barnefamilie med to biler må ut med over 20,000,- året. Partiet må nå lokalt klargjøre om de støtter Demokratenes kompromissløse linje i saken, slik vi har blitt forespeilet. Eller er det slik at Jakobsen nå menger seg med de store guttene i Oslo med den tro at bomringene lokalt bare skal bankes i gjennom bak lukkede dører og høy sigarføring?

Folk er luta lei nå Jakobsen av å bli skattet i hjel! NOK er NOK! Og det skal vises ved dette valget. Det at Demokratene er bomringbevegelsens beste venn det vet alle! Det folk lokalt vil vite er om FrP lokalt er med på laget? Eller er det vinglingen til Jakobsen som gjelder?

Vi forventer faktisk svar av dere denne gangen – tiden dere taktisk skal tie oss og folket ihjel er definitivt over. Når en barnefamilie kan få en ekstraskatt på over 20.000,- i året da må til med Jakobsen forstå at det vil bli reagert hardt under valget.»