Frykter at Bergen sentrum blir en spøkelsesby

«Det er trist at Bergen Sentrum er blitt så lite familie-vennlig, at folk velger å kjøpe seg bolig ute i bydelene. Men dette er utelukkende politikerne sin skyld! Familier i dag har en bil eller to. De vil ha parkerings-muligheter der de bor. De vil også ha parkerings-muligheter der de velger å handle – hva og hvor det enn måtte være,» skriver Terje Haugom, medlem av Demokratene i Hordaland og Bergen.

«Bergen Sentrum skal bli et sentrum for gående og syklende, og de som velger å gå ut og spise, i stedet for å lage maten selv hjemme.. Parkerings-muligheter like ved butikkene kan man som regel bare glemme, og restriksjoner og forbud kunne det vært laget ny Bergens-sang om! Man har de store garasjeanleggene ja, – Bygarasjen, Klostergarasjen, Citypark o.a. Men det hender faktisk at man skal handle varer som gjør at man må slepe med seg ørten bæreposer lange veier, før man endelig og utmattet kommer fram til bilen, og så må betale en liten formue for å slippe ut i gaten med bil og pakkenelliker,» skriver han, og fortsetter:

«Kjøpesentrene i bydelene er en konsekvens av at nettopp den bil-fiendtlige politikken som Bergen Sentrum styres av fra Rådhuset. Familier med barn og bil vil rett og slett ikke ha det slik! Tradisjonsrike, ærverdige forretninger i sentrum er lagt ned, og pizzabarer, kaffe-barer og altfor mange spisesteder kappes om å få folk inn fra fortauet.

Flere butikker vil legge ned i løpet av inneværende år, og reguleringer, P-forbud og bompenger er kommunens aktivum for å forsure og legge øde Bergen Sentrum. Triste greier, men ingen av de sittende byråder er i stand til å snu utviklingen som vil gjøre sentrum til en spøkelsesby, der kun utelivet og drosjene har noe å gjøre».