Galt å sende penger til Colombia, når nordmenn lever under fattigdomsgrensen

«Det er faktisk en god del mennesker som lever under fattigdomsgrensen her I Norge. Det finnes foreldre som aldri kan spandere en kinobillett på sine barn. De får ingen hjelp fra Høyre, for Erna velger i stedet blant annet å sende 400 millioner kroner årlig til Colombia, dersom landet lykkes i å stanse avskogingen,» konstaterer Adil Casa som er medlem av Demokratene i Kristiansand.

«Beløpet gjelder i første omgang frem til 2025, men kan forlenges helt til 2030. Deler vi summen det vil komme på ca. 5,2 millioner nordmenn blir det 764 kr pr hode, som vi tvinges via skatteinnkreving å gi til Colombia,» har han regnet ut.

Under statsminister Erna Solbergs besøk i Colombia inngikk hun og president Juan Manuel Santos en intensjonsavtale om at Norge skal kompensere Colombia for å føre en miljøvennlig politikk. Kravet er at Colombia kan dokumentere resultater.

«Her må vi alle bidra», sier statsminister Erna Solberg, «Gjerne det, men det må være frivillig. Har du ikke penger til å få endene til å møtes i slutten av hver måned. Eller til å spandere en kinobillett på ditt barn, er det kanskje bedre å beholde disse pengene selv, fremfor å drysse de ut til andre land, langt borte fra lille Norge. Dette er gal bruk av nordmenns penger, Erna Solberg,» sier Adil Casa.