JA til fornuftige fartsgrenser

«Forskerne anbefaler lavere fartsgrenser på motorveiene i Norge. Etter vårt syn bør disse forskerne ta seg en tur på f.eks. polske motorveier! Det var helt herlig å kruse på motorveien mellom Krakow og Lublin i august i 140 km/t! Man føler at man kommer fram her i verden,» mener Terje Haugom, som er medlem av Demokratene i Hordaland.

«Når bilister har lært å kjøre på motorvei, er det bare ren kjøreglede! Med norske fartsgrenser føler man at verden står omtrent stille, og norske veimyndigheter ser ikke ut til å ha fulgt med i utviklingen i det hele tatt! De 4 timene på polsk motorvei – hver vei, fram og tilbake -, var det absolutt ingen ulykker å se! Bilistene brukte feltene fornuftig, og brukte speil og god avstand. Da er det ingen sak,» sier han, og legger til:

«Når det går unna – vel og merke når vær og føre tillater det -, er bilføreren som regel mer avslappet, og irriterer seg ikke over å bli holdt igjen av teite 70- og 60-skilt, som norsk vegvesen elsker å sette opp på alle steder! Selvsagt skal amatører og nervebunter bak rattet holde seg unna motorveiene, og heller satse på stille bygdeveier, eller reise kollektivt! Vi støtter samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP), som vil øke fartsgrensene! Glade og avslappede bilister er tryggere i trafikken»