Mye må endres i barnevernet

Statens helsetilsyn sin rapport om barnevernet fra januar 2019 – som har totalt gjennomgått 106 barnevernssaker fra 60 kommuner over hele landet som viser- stryk. «Storting og regjering må snart skjønne at det er på tide å gjøre noe drastisk for å endre barnevernet». Det mener Demokratenes politiske nestleder og fylkestingsrepresentant i Vest Agder, Vidar Kleppe.

«Norge presterer å være helt i verdenstoppen når det gjelder kostnader og omsorgsovertakelser. I mange saker burde disse midlene uten tvil heller vært brukt til å hjelpe familier som sliter – slik at barn og foreldre med den rette hjelpen i langt større grad enn i dag kan vokse opp i sine egne trygge hjem. Altfor mange barnevernssaker i Norge viser dessverre det motsatte,» mener han.

«Når man ender med en omsorgsovertakelse så skulle det egentlig være en selvfølge at barn da kan vokse opp hos sine besteforeldre eller andre i nær familie,» legger han til, og konkluderer: «Ja vi trenger et barnevern, men mye må endres til det bedre».