Nå må fagbevegelsen vise tenner

«Jeg har alltid ment at tennene er en del av kroppen – og derfor må kostnader knyttet til sykdom i munnhulen og ordinær tannlegebehandling fases inn under Folketrygdens ansvarsområde. Det er en skam for velferdssamfunnet at mange norske borgere ikke har råd til å gå til tannlegen grunnet høye priser og dårlig økonomi. Bare å åpne munnen hos de fleste tannleger i Norge koster nærmere en tusenlapp eller mer,» sier Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe.

Kleppe mener at fagbevegelsen bør engasjere seg i saken. «Jeg savner LO og fagbevegelsen sitt solidariske engasjement for at folk flest skal få “gratis” tannlegebehandling. Det er ikke alle som har økonomi til å få ordnet tennene sine i utlandet slik tidligere LO leder Gerd Kristiansen gjorde, når vi vet at en undersøkelse, middels fylling og rotfylling av en tann koster i gjennomsnitt hele 5310 kroner,» sier han, og legger til:

«Dette i tillegg at Norge har en “tannløs” regjering som ikke skjønner at tennene er en viktig del av kroppen – gjør ikke saken bedre. Demokratene mener at det norske folk helt klart fortjener bedre enn dette, Helseminister Bent Høie.»