Stortingsrepresentanters luksusreiser

Arvid Malvik - Demokratene SteinkjerEr dette godtakbart for velgerne?

I Aftenposten leser jeg den 4. mars at Stortinget brukte 12,1 millioner kroner på det som avisen definerer som luksusreiser med god grunn. Ett eksempel er Stortingets energi og komites reise til Singapore og Indonesia i tiden 17. til 28. september 2018. Komitelederen var Ketil Kjenseth fra Venstre.

Deltagere var 12 personer fra SV – MDG – AP – SP – KRF – HØYRE og FRP.
Turen gikk med Thai Airways businesscabin med spesialstoler som har ryggmassasje og mulighet for å re opp til seng – fri bar og champagne. Og dette fikk de også i flyplass loungene før avreise.
Representantene fikk 2 dager til fri avbenyttelse. Emnet for turen var bl.a. avfall og regnskog!
Pris: 848 000 norske kroner!!

PengerPå den ene siden snakker politikerne om grønt skifte og klimaforandringene – og så reiser selv de mest ihuga «miljøforkjemperne på luksusturer. Og mitt eksempel er langt fra det eneste Ulike komiteer har i tillegg reist til Kina – USA – Canada – Danmark – Sverige – Frankrike – Belgia – Sveits – Portugal – Japan – Island – Argentina – Uruguay – Nederland og Island viser reise data Aftenposten har fått innsyn i.

Er dette godtakbart for velgerne?
På den ene siden maner politikere til måtehold for folket og er absolutt ikke fremmed for å redusere på ytelser som kommer allmuen til gode. Det er nok å nevne reduseringer som rammer unge – arbeidsledige – syke – og eldre.
Og når vi i tillegg har Stortingets enorme overskridelser i sitt eget bygg i friskt minne, er det vel på tide å si stopp på sløseriet. Personlig mener jeg det er mer enn nok av tomme løfter i valgkamper og løftebrudd med en gang valget er over.

For min egen del har jeg mistet troen på de tradisjonelle partier og i stedet valgt å melde meg inn i ett lite parti som enda ikke er på Stortinget, har få representanter i kommune og fylkes styrer, men som har ett program som virkelig tar «folk flest» på alvor.


Arvid Malvik
Leder Demokratene Steinkjer


Følg oss på facebook#Trøndelag #Steinkjer #Verran #Malm #Beitstad #Valg2019 #Valg2021 #Stortingsvalg #Fylkestingsvalg #Kommunevalg / Artikkelansvarlig Tor-Andre Hopen