Nettleien på strøm må reduseres i 2020

Nettleie strømNettleien på strøm må reduseres i 2020.

Norge har i dag “bokstavelig talt” en strøm av kraft-leverandører. Disse selskapene kappes om å tilby oss potensielle kunder – lave el-priser. Blant disse kan vi som forbrukere velge fritt hvem som kan levere “billig strøm”, men det er ikke er den samme konkurranse og valgfriheten på nettleien, da det enkelte kraftverk i praksis dessverre kan skru opp prisen på nettleie som de nærmest måtte ønske. I mange kommuner betaler derfor folk atskillig mer for nettleien enn det selve strømmen koster.

Demokratene mener at det skal være kun den strøm vi faktisk bruker vi skal betale for, og det å holde nettet vedlike er et statlig ansvar. Staten skal etter Demokratenes mening stå for økonomi, anlegg, drift og vedlikehold av det totale el-nettet, på samme måte som staten i dag har det økonomiske ansvar for drift og vedlikehold av det statlige veinettet i Norge. Dette vil gi et godt grunnlag for lavere nettleie 2020 og årene som kommer.

Vidar Kleppe
Fylkestingsrepresentant for Demokratene i Agder


Følg oss på facebook


#Valg2021 #Valg2023 #Stortingsvalg #Fylkestingsvalg #Kommunevalg #Agder #Strøm #Nettleie #ACER #NeiTilACER / Artikkelansvarlig Tor-Andre Hopen