Er Erna Solberg virkelig skuffet over Hurtigruten?

Er Erna Solberg virkelig skuffet over Hurtigruten?Er Erna Solberg virkelig skuffet over Hurtigruten?

Hva er hun mest skuffet over? Er hun skuffet over at hun ikke har gjort jobben sin og har latt være å kreve automatisk forsvarlig karantene for mannskap og den uautoriserte legen eller skuffet fordi hun tillater billige utenlandske slavearbeidere på Norske skip i Norske farvann?

I så fall er hun like falsk som Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. som gikk til angrep på norske Jordbærbønder for å bruke underbetalte polakker når han selv har gjort akkurat det samme hjemme hos seg selv. Og han skal representere den norske arbeiderklassen? Som arbeider forakter jeg slike slimåler som Støre og hans like på Stortinget.

Det kan se ut som om mantraet på Stortinget er: Gjør som jeg sier, men ikke som jeg gjør. Altså et sett regler for dem på Stortinget, og et annet sett regler for almuen. Hvorfor er det ikke samme krav til karantene for utenlandske sjøfolk og andre utlendinger som kommer fra rødlistede land som det er for nordmenn i utlandet?

Her har altså MS Roald Amundsen fått seilingsløyve med et mannskap som ikke har vært i karantene. Den Norske legen har tidligere mistet sin autorisasjon to ganger og den Filippinske legen har ikke autorisasjon for Norge. Dette ifølge VG og NRK. Den norske legen prøvde å bagatellisere tilstanden til de syke. Kanskje på grunn av ordre fra rederiet som fryktet konsekvensen av åpenhet?

Det var først når Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø fikk syke passasjerer til undersøkelse, at de varslet myndighetene omgående, slik skipslegen i utgangspunktet skulle ha gjort. Legene er nå fritatt sin tjeneste og plassert på sine lugarer. Og godt er det. Den norske legen bør i alle fall miste sin autorisasjon for alltid. Konsekvenser må det bli for rederiet også.

Cruise ferry

Hurtigruten har permittert Norske sjøfolk på samme skip for så å hente utenlandske sjøfolk pluss en lege fra utlandet utenfor Schengen. Imens sitter de Norske sjøfolkene på land og venter på å komme ombord på arbeidsplassen sin.

Er det slik en behandler sine ansatte? Er det slik Erna Solberg og regjeringen ønsker å behandle de norske sjøfolkene? Erna og stortingsflertallet har gitt Hurtigruten og andre rederier lov til å skalte og valte med Norske sjøfolk som det passer dem gjennom NIS. Det er JEG som tidligere utflagget sjømann mest skuffet over.

Den og de Erna Solberg burde vært mest skuffet over er seg selv, sin regjering og resten av stortingsflertallet de 50 siste årene. Det er Erna og hennes forgjengere som har gjort denne slavehandelen lovlig! NIS skulle aldri ha blitt til. Vi var verdens største sjøfartsnasjon for noen tiår tilbake. I dag er det ikke mange norske sjøfolk igjen hverken i kystfart eller utenriks.

Vi i demokratene har alltid ment at det beste ville vært om skatteregimet mot rederiene som arbeidsgivere, burde blitt tilpasset våre største konkurrenter for å kunne ha flest mulig norske sjøfolk i jobb på norske skip. Vi har tross alt mistet over 60 000 norske sjøfolk på grunn av at «vi er for dyre i drift», når det faktisk er statens grådighet som faktisk har gjort oss så «dyr».

Jeg er også skuffet. Dypt skuffet. Nesten forbannet. Og det på Erna Solberg og Bent Høie som ikke tar smittevern i disse Corona-tider på alvor. De har sviktet totalt. Og på toppen av alt er hun frekk nok til å fraskrive seg ansvar. For hva hjelper det å stenge ned over halve Norge når utenlandske slavearbeidere av ulik sort, slipper karantene og i tillegg fortrenger norske arbeidstakere på land og til sjøs?

Slavearbeidere som kommer fra land som enda til er rødlistet på grunn av høy smitteforekomst og dødelighet. Hvorfor er det ikke gitt krav i forskrift på hvordan de skal gjennomføre sin karantene og hvordan de kan dokumentere at de har gjennomført sin karantene på en forsvarlig måte?

Så hvem bør du egentlig være skuffet over, Erna Solberg?

 
 
 
Svein Arne Grønnevik - Demokratene
Svein Arne Grønnevik
Fylkesleder Demokratene Vestland

Publisert av Tor-Andre Hopen
Følg oss på facebook

 
 
Politikk Konservatisme Nasjonalisme Valg2021 Valg2023 Stortingsvalg Fylkestingsvalg Kommunevalg EØS EU ACER Schengen NeiTilEU NeiTilEØS NeiTilSchengen NeiTilACER Innvandring Islam StoppIslam #